Цифровий чи офсетний друк у типографії? Обираємо разом!

менеджер з реклами
Наталія Найденко
менеджер з реклами

Спеціалізована типографія КОМАНДА-А пропонує всі послуги поліграфії для реклами, приватного використання, презентаційної мети та святкових заходів. Ми виконуємо:

  • друк документів,
  • друк книг та журналів,
  • друк рекламних каталогів,
  • друк банерів,
  • друк флаєрів,
  • друк візитівок,
  • друк наклейок,
  • друк фото,
  • друк на пакетах,
  • друк на футболку,
  • друк на полотні,
  • друк на чашках,
  • друк пластикових карток та багатьох інших видів продукції, з якими можна ознайомитися детальніше на відповідних сторінках сайту.

Зрозуміло, що на етапі оформлення замовлення наші клієнти стикаються з необхідністю вибору матеріалу (друк на оракалі чи на іншому виді плівки), кольорової палітри (CMYK або Pantone) та іншими тонкощами друкарської справи, від яких залежить кінцевий результат.

Наші менеджери надають вичерпну консультацію про щільність матеріалів та їх якості. Але є ще один момент, який може викликати сумніви при першому зверненні в типографію: який спосіб друку обрати – цифровий чи офсетний?

Цифровий друк рекламної поліграфії для ГК «Нафтогаз України» від КОМАНДА-А

ЦИФРОВИЙ ДРУК

Визначитися допоможе порівняльна характеристика обох методів за основними критеріями якості передачі кольору, необхідного тиражу, вартості та оперативності виготовлення.

Цифровий друк для швидких замовлень, офсетний – для великого тиражу

Будь-який вид поліграфії, чи то широкоформатний друк рекламних плакатів для білбордів, двосторонній друк флаєрів або керамічні чашки, можна виконати і цифровим, і офсетним способом. Метод виготовлення визначається не за матеріалом і розміром виробу, а згідно з необхідністю передачі найтонших відтінків кольору, кількістю екземплярів і термінами.

Якщо потрібна оперативна поліграфія з невеликим тиражем до 500 штук, цифровий друк впорається з завданням за декілька годин, за умови наявності готового макету і невеликої завантаженості типографії.

Нанесення фарб на матеріал відбувається прямим способом, без використання проміжних валиків і трафаретів. Доступна кольорова палітра – CMYK: чорний, пурпуровий, жовтий, голубий та всі відтінки, що досягаються за рахунок змішування цих кольорів.

В типографії КОМАНДА-А є принтер для паперу і картону різної щільності, а також спеціальне обладнання: принтер для друку на тканині, плотер для нанесення принту на самоклеючу плівку та вініл.

Довший спосіб виготовлення – офсетний друк – це перенесення зображення та тексту на матеріал через проміжний циліндр. Якщо мова йде про велику кількість продукції (номер газети, наприклад), значно вигідніше замовити друкарську форму (циліндр з нанесенням макету) для всього тиражу, щоб знизити кінцеву вартість одного екземпляру. Проте, за таких обставин швидкість друку падає до декількох робочих днів.

Офсетний спосіб цінний також з художньої точки зору: репродукції картин, авторські фото та інша поліграфія, в якій найменші відтінки кольорів є дуже важливими, виготовляються з застосуванням сумішевої палітри Pantone тільки офсетним методом.

Яскраві кольори та низька вартість одного екземпляру: офсетний друк у поліграфії КОМАНДА-А

ОФСЕТНИЙ ДРУК

Види поліграфії диктують спосіб друку

Отже, багато в чому спосіб виготовлення визначається дизайном поліграфії: для візитівок чи інформаційних листівок з використанням базових кольорів цифровий друк забезпечить точний та швидкий перенос макету RGB (червоний, зелений, синій) або CMYK на усіх можливих матеріалах.

Вся рекламна поліграфія та подарункове пакування створюються за цим методом без втрати якості фарб, за виключенням чорного та темно-синього кольору, який може виявитися недостатньо насиченим.

Ілюстровані каталоги, фото на виставку, репродукції та інші художні видання друкуються офсетним способом з використанням сумішевої кольорової моделі Pantone. Комбінація палітр CMYK і Pantone для максимальної точності передачі кольорів також можлива. Крім того, цей вид зекономить бюджет для тисячних та мільйонних тиражів.

Щоб замовити друк поліграфії в типографії КОМАНДА-А, заповніть форму зворотного зв`язку на сторінці з описом потрібного виробу. Наш менеджер зателефонує для уточнення деталей та надасть детальну консультацію по кожному питанню. ГРАФІЧНИЙ ДИЗАЙН, СТВОРЕННЯ МАКЕТІВ та ВЕРСТКА ПОЛІГРАФІЇ також доступні на замовлення в розділі ПОСЛУГИ.